korider.com | Hyosung Motorcycle Owners Forum

korider.com | Hyosung Motorcycle Owners Forum

  • December 18, 2017, 03:45:22 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search

News:

Welcome to Korider.com!

Pages: [1]

Author Topic: starter solenoid not working.  (Read 225 times)

albertinhouston

  • Scraping the pegs
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 751
starter solenoid not working.
« on: June 05, 2017, 01:29:14 PM »

kind of an FYI post that I  been seeing on the 250's lately.

Solenoid will not work when you hit the start button.

The ground wire on the solenoid isn't making a good connection or isn't connected at all.

In short:
-spliced into the wire on the solenoid wire. (NOT the harness side).
-added and eye loop to the wire and connected it to the neg cable.
-worked perfect after that.

Like I said just something I've been seeing lately....
Logged

Register and log in and the Ads below will be gone! :D


umop-ǝpisdn

  • Global Moderator
  • Forum Addict
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 6609
Re: starter solenoid not working.
« Reply #1 on: June 05, 2017, 09:19:42 PM »

The grounding on Hyo's is generally awful.
Logged
I used to be a sensitive, new age guy, but times have changed and now I am more of a caring, understanding, ninties type.

albertinhouston

  • Scraping the pegs
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 751
Re: starter solenoid not working.
« Reply #2 on: June 05, 2017, 09:38:51 PM »

Yes... but mostly a 650 issue that's why I thought  I'd throw it out there.
Logged

Pages: [1]