korider.com | Hyosung Motorcycle Owners Forum

korider.com | Hyosung Motorcycle Owners Forum

  • November 15, 2018, 11:18:38 AM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search

News:

Welcome to Korider.com!

Pages: 1 [2]

Author Topic: sometimes shuts off when pressing clutch  (Read 473 times)

spit051261

  • Grinding the pipes
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1223
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #10 on: October 25, 2018, 06:24:35 AM »

There is 2 separate conversations going from the same person regarding the same fault on 2
Different parts of the forum .gt650 and gv650.
Any chance of combining them into one  .
« Last Edit: October 25, 2018, 06:27:27 AM by spit051261 »
Logged
2010  GT650R in the best colour RED

Register and log in and the Ads below will be gone! :D

BikeBandit.com

nosidefcp

  • Training Wheels
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #11 on: October 25, 2018, 11:54:35 AM »

sorry for opening the thread two times, but im kinda desperate. lol. i have some motorcycles, so i have pretty sure its not a serious failure from some serious part, since the engine is runing fine, power is great, no errors on ecu. i will adjust the clutch cable today and buy some wd40 to check for leaks and let you know about the leaks
Logged

nosidefcp

  • Training Wheels
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #12 on: October 25, 2018, 04:37:03 PM »

adjusted clutch cable. happened again one more time in a 20km ride.

gonna check later today for vacuum leaks. any more tips guys?
Logged

Sid

  • Goodbye chickenstrips!
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 332
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #13 on: October 25, 2018, 09:32:54 PM »

I answered on the other thread and now realise it's efi.
Eliminate vacuum leaks first, then get back to us. Could be an issue with a sensor or the idle speed control valve / sensor as well.
« Last Edit: October 25, 2018, 09:37:51 PM by Sid »
Logged
2011 GV650

nosidefcp

  • Training Wheels
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #14 on: October 26, 2018, 01:18:18 AM »

I answered on the other thread and now realise it's efi.
Eliminate vacuum leaks first, then get back to us. Could be an issue with a sensor or the idle speed control valve / sensor as well.

yup, efi. gonna check for vacuum leaks. can you post a pic and the location of the idle speed control valve? where can i order one? thanks
Logged

Sid

  • Goodbye chickenstrips!
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 332
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #15 on: October 26, 2018, 08:28:46 PM »

It's this in the link afaik.
Not sure on location as I don't have my GV650 anymore.

https://www.koreanbikeparts.com/index.php/genuine-idle-speed-control-solenoid-hyosung-gv250-gt650-gv650-efi.html

This comes up as well, you may have to look and see which one you have.
Certainly seems it could be the issue.
Personally I don't feel it's electrical, sounds like fuelling to me.

https://www.koreanbikeparts.com/index.php/hyosung-bikes/genuine-idle-speed-control-sensor-hyosung-gt650-gt650r-efi-models.html?SID=4a69fa96bdfdaa5eabe86ff5c29cd66c
« Last Edit: October 26, 2018, 08:33:16 PM by Sid »
Logged
2011 GV650

nosidefcp

  • Training Wheels
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: sometimes shuts off when pressing clutch
« Reply #16 on: October 26, 2018, 09:01:30 PM »

It's this in the link afaik.
Not sure on location as I don't have my GV650 anymore.

https://www.koreanbikeparts.com/index.php/genuine-idle-speed-control-solenoid-hyosung-gv250-gt650-gv650-efi.html


This comes up as well, you may have to look and see which one you have.
Certainly seems it could be the issue.
Personally I don't feel it's electrical, sounds like fuelling to me.

https://www.koreanbikeparts.com/index.php/hyosung-bikes/genuine-idle-speed-control-sensor-hyosung-gt650-gt650r-efi-models.html?SID=4a69fa96bdfdaa5eabe86ff5c29cd66c

i think its fueling too. today i removed the fuel tank, removed air filter and the air filter box had some fuel drops. also, since im in time to change the oil now, i removed the oil cap, and the oil has a litle smell of fuel, i think. so something its not sealing in the injection...or a spark plug gone...
Logged

Pages: 1 [2]